+

Milyen operációs rendszert válasszak?

Éva2022-07-13Számítógép vásárlás

Milyen operációs rendszert válasszak a TurulPC számítógéphez?

Az operációs rendszer egy alapprogram amely összehangolja a hardvert a számítógépen.

A legelterjedtebb operációs rendszerek az otthoni számítógépen:
         - Microsoft Windows – fizetős, licenckulcsot kell vásárolni - gamingre a legjobb választás
         - Linux alapú operációs rendszerek – ingyenes, informatikusok között elterjedtebb
         - Mac OS X – Apple számítógépek operációs rendszere

A Microsoft Windows felhasználóbarát operációs rendszer. Legördülő menük és ablakok segítik a felhasználót, ezen kivül számos beépített alkalmazást tartalmaz ami leveszi a felhasználó válláról a telepítés terheit, pl. böngésző, medialejátszó, szövegszerkesztő és nem utolsó sorban a beépített biztonsági funkciók.

A legújabb verzió a Windows 11 amire ingyenesen is átválthat a Windows 10-es felhasználó, ha a számítógépje megfelel a követelményeknek.
A TurulPC számítógépek mind megfelelnek ezeknek a követelményeknek, így akár a legújabb operációs rendszert is használhatod.
A Microsoft honlapján magyarul is elolvashatod a Windows verziókról a részleteket. Röviden itt is összefoglalom, hogy melyik változat milyen felhasználásra való:
         - Home - otthoni felhasználóknak
         - Pro - otthoni és vállalati felhasználóknak
         - Enterprise - csak vállalati ügyfeleknek
         - Education - oktatási célra
A Windows-nál lehetőség van kiválasztani azt, hogy milyen nyelven szeretnénk használni az operációs rendszert: magyar, angol, német stb….

A Linux alapú operációs rendszereknél komolyabb informatikai tudás szükséges. 

A TurulPC számítógépekre a Windows 10-et vagy 11-et ajánlom. Windows 10-es verziónál régebbit nem ajánlok, mert a támogatásuk bizonytalan és a biztonsági rendszerük is sebezhetőbb.
          - Gaming számítógépeknél a Windows operációs rendszer a legjobb, mert minden játék lefut rajta.
       - Office gépekre is a Windows operációs rendszer a legmegfelelőbb, hiszen az Office csomag Microsoft termék, így az Excel, Word, Power Point, Outlook a Windows + Office csomag megrendelésével és telepítésével érhető el.
Az Office csomagot külön kell megvenni és telepíteni a Windowsra.

A TurulPC számítógépekre telepítjük a Windows operációs rendszert hogyha ezt kéred, ezzel időt és pénzt sporolva meg neked, de a licenckulcsot neked kell beszerezned és aktíválnod a számítógépen.
Rendeléskor válaszd:
         - Windows 10 Home HU vagy ENG - licenckulcsot nem tartalmaz, hogyha szeretnéd, hogy telepítve legyen a Windows a számítógépedre. Első bekapcsolásnál a telepítő beállításai fognak fogadni ahol kiválaszthatod, hogy milyen nyelven szeretnéd használni a Windows-ot. Itt választhatod a magyar vagy az angol nyelvet, illetve a további lépésekben személyre szabható beállításokat állíthatsz be. Végül nem marad más hátra mint a már előre megvett licenckulcsot aktíválni a számítógépen. Erről részletes leírást találsz a felhasználói kézikönyvben.
        - Operációs rendszer nélkül- nem telepítünk rá operációs rendszert, a felhasználó saját maga gondoskodik az operációs rendszerről. A BIOS fogja fogadni a felhasználót a számítógép bekapcsolásakor.
            - Más Windows változat esetén rendelésedkor (bármelyik lehetőséggel kosárba teheted) a Pénztár ablaknál lent a Megjegyzés ablakba írd be a kérésedet. Emailben értesítünk ha megvalósítható vagy telefonon egyeztetünk veled a lehetőségekről.

Információ

Kapcsolat

  • Levelezési cím: 1173 Budapest Pesti út 17
  • +36706343047
  • support@turulpc.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.