+

9 érv, hogy a számítógép jobb mint a konzol

Éva2022-10-19Számítógép vásárlás

9 érv, hogy a számítógép jobb mint a konzol

Az örökös kérdés, mit vegyek ha játszani szeretnék: Gaming PC-t vagy konzolt?

Mindegyiknek megvan a maga érdeme és szerepe, lássunk hát 9 nyomós érvet amiért egy gaming PC jobb döntés.

1.      Jobb grafikai beállításokkal játszhatsz, hogyha jó erős gaming számítógéped van.

Talán ez a legfőbb érv, hiszen a számítógépben található komponensek jobban teljesítenek mint egy konzolban levők, ennek eredményeként a számítógépen a legmagasabb grafikai beállításokkal nagyobb képkockasebbeséggel (magasabb FPS-el) játszhatsz mint a konzolon. Egy játékkonzol 200-250 ezer forint körül mozog, míg egy gaming számítógép 400 ezer forinttól felfelé. Az ár nem a számítógép mellett érvel, de ha jobb grafikai beállításokkal szeretnénk játszani akkor mindenképpen megéri hiszen a továbbiakban pénzt spórolunk, lásd a következő érveket.

2.      A Steam platform

A Steam platform, ahol játékokat kereshetsz, vásárolhatsz és letölthetsz, jobb mint a konzolok üzletei. A Steam-en folyamatosan vannak jó leárazások (régebbi játékokra). A Microsoft és Sony platformjain is vannak leárazások, de nem annyira jelentősek mint a Steam-en levők.

3.      Nem kell fizess azért, hogy online játszodhass így pénzt spórolsz meg.

A konzolok játékosai havi/éves bérletet kell fizessenek, hogy online játszodhassanak. A számítógépes játékosok nem kell fizessenek azért, hogy online játszhassanak.

4.      Több játék van számítógépre mint konzolokra

Igaz, hogy a konzoloknak is vannak saját excluzív játékai, de például most már számítógépre is elérhető a PS4 “exkluzív” játéka a "Horizon Zero Dawn", míg vannak olyan játékok amiket nem fogsz a konzolok játékai között megtalálni, például:  "Eve," "World of Warcraft," és "League of Legends".

5.      A számítógépre “modokat” tudsz letölteni ezekkel új tartalmat vagy jobb grafikát adhatsz játékodnak

Talán egyik kedvenc érvek közé tartozik a PC játékosok körében, hiszen a “modok” letöltésével új életet lehelhetsz kedvenc játékodba.

6.      Kiválaszthatod, hogy milyen eszközzel játszod a játékot a számítógépen

A számítógépnél a billentyűzet és egér mellett a kontrollert is válszthatod

7.      Monitorot vagy TV-t is használhatsz

A konzolok a TV-re voltak tervezve. A Gaming monitoroknál olyan funkciók is vannak amik nem találhatóak meg a tévékben, így a konzolok ezeket a funkciókat nem fogják tudni kihasználni. Fontos érv a monitor mellett: nem fogod lefoglalni a TV-t, főleg ha csak egy TV van a házban.

8.      A gaming számítógép kinézete/világítása

A számítógépházak széles választéka és az RGB ventilátoroknak köszönhetően a számítógép menő kinézete messze meghaladja a konzolokét.

9.      A számítógép alkatrészek bővíthetősége/kicserélése

A számítógépedet bővítheted új alkatrészekkel vagy az elavult komponenseket kicserélheted, hogyha ezt a többi számítógép komponens megengedi (alaplap, táp, processzor), míg ez a konzoloknál nem lehetséges.

A PC kontra konzol vita örökös téma marad, ezért mindenki maga dönti el, hogy melyik lesz a neki megfelelő jó választás.

Nézz körül gaming számítógépeink között a turulpc.hu weboldalon.

 

Információ

Kapcsolat

  • Levelezési cím: 1173 Budapest Pesti út 17
  • +36706343047
  • support@turulpc.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.